woensdag 30 maart 2016

KKT 2016 3e schakel Limoen met bruin

Hoi,

Gelukkig las ik gisteravond laat op iemand haar blog dat het vandaag KKT-dag is. Waarschijnlijk door het paasweekend was ik het helemaal vergeten. Vandaag snel aan de slag, omdat ik ook een kaartje nodig heb voor iemand die borstkanker heeft en behandelingen ondergaat zit er meer wit in dan de bedoeling is.
Ik ging weer voor een mooi bloemenpatroon en de sketch van CAS Colours & Sketches. Jammer dat het bruin een beetje vaal over komt op de foto. Een eenvoudige tekst omdat ik een persoonlijk stukje binnenin wil schrijven. Gemat op limoen en bruin en nog drie sequins en klaar was mijn kaart.

De Egel - CAS of Vintage

Vanavond weer naar het voetbalveld waar mijn dochter de return speelt tegen KAA Gent en morgen.....Yes naar de Knotsgekke beurs in Den Bosch. Ik rijd mee met mijn moeder en haar vriendin en heb daar afgesproken met blogdinnetje Nancy. Zin in!!!
Waarschijnlijk wordt het dus pas vrijdag voor ik weer bij jullie langskom.


post signature

vrijdag 25 maart 2016

Gitaar in het zonnetje

Hoi,

Ik wilde natuurlijk nog wel meedoen met de Liftchallenge. Toen ik een jaar geleden begon had ik van Margo een stapeltje dp gehad. Daar zat deze met de zomerse teksten en de zonnige achterkant ook tussen. Ik vond het zonde om hem te gebruiken omdat ik allebei de kanten leuk vond maar met deze challenge kwam hij goed van pas. Ik heb alleen wel wat meer hoekjes omgevouwen dan misschien de bedoeling was.
De vilten gitaar zat eens in een pakketje wat ik bij de Ikea heb gekocht. Omdat ik weet dat hij gebruikt gaat worden voor een nichtje die leert gitaarspelen heb ik er nog een vrouwelijke touch aan gegeven door de glinsterende steentjes, een bloemetje en twee vlindertjes.   



Voor iedereen een heel fijn paasweekend!!


post signature

donderdag 24 maart 2016

Kerstkaart week 12

Hoi,

Ook hier is het vandaag gelukt om een kerstkaart te maken. Het schattige pinguïnplaatje had ik al eens uitgeknipt en ook de mal met het lint erdoor lag al een tijdje op m'n bureau. Mmm, dan nog bedenken hoe of wat. Tot ik zag dat de pinguïns wel heel goedgemutst hun brieven aan het rondbrengen waren, dus nogmaals de sketch van Creaine gebruikt. 
Drie verschillende dp's uit één blokje gebruikt maar omdat ik het vrij druk papier vond heb ik de tekst op een label gemat. Dit stukje tekst zat ook op papier en ik vond het wel leuk om dat eens te gebruiken als wens. Alleen nog drie pareltjes toegevoegd.





Creaine - #58 goed gemutst en sketch
Winter Wonderland - pinguïns
CHNC - cute or anything goes
CHNC2 - March
ABC Christmas - f for frills or no frills
Holly Jolly Christmas - #68 Use your stash

Een tijdje terug moest ik op controle bij de neuroloog en die verwees me naar een andere fysio die Dry Needling doet. Pfff, ik weet nu pas hoe het echt voelt, dit is een ervaren iemand die er zelfs les in geeft. Jeetje, wat doet dat pijn, daarna was ik misselijk en bezweet. Thuis maar eerst twee pijnstillers gepakt zodat ik 's avonds toch nog lekker aan de knutsel kon.
Dan vergat ik de vorige keer nog te vertellen dat ik bij Hobby Vision derde ben geworden met mijn Bully kaart.  Zo, nu maar eerst weer aan de strijk en dan strakjes lekker op het gemakje een rondje bij jullie maken.


post signature

dinsdag 22 maart 2016

Spoedje

Hoi,

Daarnet nog heel snel een kaartje gemaakt want ik was een verjaardag vergeten. Ik had wat blokjes gepakt en even doorgebladerd, daar kwam ik het papier met het gezicht in tegen. Een bijpassend paars papiertje, de afgesneden randjes hergebruikt, een strikje in het haar en wat steentjes. Het dp is van Craft Sensations uit de blokjes Passion for Vintage en Vintage Notes. De banner is van Deco Time, toen hij er eenmaal opgeplakt zat vond ik het toch niet zo mooi maar hij ging er niet meer af. Niet echt mijn stijl maar soms moet het even snel.


Wat komt het geweld toch akelig dichtbij, Brussel is voor ons maar vijf kwartier rijden. Zulke vreselijke beelden, de tv op iets anders gezet. Kom nu een rondje doen, even ontspanning.


post signature

zondag 20 maart 2016

Paaskaart voor GerJanne

Goedenavond dames.

Vanavond ben ik nog aan de slag gegaan met de tutorial van GerJanne, het gedeeltelijk embossen van papier. Net als veel dames was het ook voor mij even zoeken om het voor elkaar te krijgen, op een gegeven moment even terug de uitleg erbij gepakt omdat het maar niet lukte. Had ik steeds het zachte, zwarte matje meegedraaid, ja dan krijg je het nooit voor elkaar. Ik had al wat cirkels voorbij zien komen dus daarom voor een ovaal gegaan.

Die deed me denken aan een paasei dus heb ik er een paaskaart mee gemaakt. Een embossingmal met vlinders gebruikt, ik hem hem gekregen dus ik weet het merk niet. Ik had nog een 3D paasplaatje liggen wat ik gebruikt heb. Nog 2 kuikentjes ernaast, een vlindertje en 3 pareltjes en zo is er dit jaar toch nog een paaskaart gemaakt.

De foto daarnet onder mijn daglamp gemaakt morgen nog een nieuwe foto maken want het geëmboste papier is heel licht geel maar nu lijkt het wit.


KIC - #81 Pasen                                   Sct@p-Cards - #83 Pasen met kip
AnMaCreatief -#54 Voorjaar/Pasen               Cute Card Thursday - #417 Easter
Cuttlebug Mania - Happy Easter          A snowflakes promise - #18 Spring
Inky Chicks - #64 Happy Easter             Brown Sugar Challenge - #190 Spring
Anreda - Maart/April Vlinders          Dutch Card Lovers - #251 Pasen


Voor iedereen een fijne zondag en tot de volgende blog!




post signature

woensdag 16 maart 2016

Bully in de ballonnen

Hoi,

Vandaag een kaart die ik gemaakt heb voor een grote, vrolijke neef die wel graag zo'n buldog zou willen hebben. Pas geleden kocht ik bij Zeeman een blokje met allemaal vrolijk papier waaronder deze dp's met ballonnen. De sketch die ik gebruikt heb is van Cheerful Sketches, bij DCL vroegen ze een tekstballon. Het leek me wel leuk om de hond gefeliciteerd te laten zeggen.


Cheerful Sketches - sketch Maart
Dutch Card Lovers - #250 tekstballonnen
Scrapping4fun - #60 anything goes
HobbyVision - #47 happy birthday

Welkom Dora, leuk dat je volger bent geworden. . Dan nog even terugkomend op Demi's werkstuk, gisteren kreeg ze eindelijk het cijfer terug...en ze had een 10! 
Vanavond al vroeg weg, Demi gaat met de voetbalschool  een wedstrijd spelen tegen de meisjes van KAA Gent onder 16. Is voor die meiden natuurlijk een enorme belevenis, ik ben benieuwd.

post signature

maandag 14 maart 2016

Goed gemutst

Hoi,

Dit keer een kaartje wat ik gemaakt heb voor een vriend van mijn moeder. Deze man werkt zich op dit moment een slag in de rondte. Zijn zoon heeft een oud boerderijtje gekocht en hij is er dag in, dag uit te vinden om te klussen. Dus vond ik dit 3D plaatje van Studio Light wel heel geschikt. Het stenen dp komt uit een blokje van de Zeeman. Op het knipvel stonden ook de "schroeven" waarmee ik de tekst heb vastgezet.
Ik heb de sketch van Creaine Challenge gebruikt, daar vroegen ze bij de sketch ook nog "goed gemutst". Denk dat de veiligheidshelm daar wel geschikt voor is. Nog een stoer touwtje om het af te maken.


Welkom Marcella, leuk dat je volger bent geworden, ik hoop dat ik je inspiratie kan geven zodat je weer zin krijgt om te knutselen.


post signature

woensdag 9 maart 2016

Van alles wat

Hoi,

Bewogen weekje, hieronder een verslag.

Afgelopen week geen kaartje gemaakt maar wel geknutseld voor mijn dochter. Ze moest voor kunst iets maken over een boek wat ze had gelezen. Ze had het boek The boy in the striped pyjamas gelezen, dit gaat over de vriendschap tussen een duitse en een joodse jongen tijdens de tweede wereldoorlog.
Ze wilde een scene namaken, de jongens die allebei aan een kant van het hek zitten en samen dammen. Ze had verder veel huiswerk dus wat doe je dan als moeder....

Bomen, barakken, een keien ondergrond en een dambord uitgeprint en in een opengesneden doos geplakt. Met vier houten latjes bekleed met aluminium folie en in elkaar gedraaid metaaldraad een hek nagemaakt. Wat mos verzameld en laten drogen en dit was de ondergrond voor het bos.





De jongens zijn twee Kens (van Barbie) die een metamorfose hebben ondergaan. Oma maakte de kleren, Demi kleurde de grijze strepen op het pak. En dit is het eindresultaat.

Helaas was Demi naar haar oma brengen niet helemaal zonder gevolgen, op de terugweg ben ik op een rotonde weggegleden met mijn auto. Helaas stond er een lantaarnpaal in de weg waar ik met de zijkant tegenaan ben gegleden. Gelukkig geen letsel maar wel heel erg geschrokken en redelijk wat schade. De politie wist me te vertellen dat ik dat weekend de vierde was die daar was weggegleden. Balen, auto staat nu bij schade bedrijf.

Ik kan gelukkig eindigen met wat leukers. Gisterochtend samen met Nick vertrokken naar Kerkrade voor twee daagjes weg. Eerst naar de Gaia Zoo geweest, dan wat gaan drinken, uit eten en als afsluiter naar het Casino. Vanochtend een heerlijk ontbijt in het hotel. We zouden eigenlijk nog gaan winkelen en eind van de middag naar huis rijden. Maar we waren zo moe van de dag ervoor dat we lekker naar huis zijn gereden en daar hebben nagenoten van het leuke uitstapje.

Morgen gelukkig weer tijd om bij jullie te komen kijken want dat heb ik gemist de afgelopen dagen.


post signature

donderdag 3 maart 2016

Kerstkaart week 9 Schudkaart

Hoi,

Zoals gisteren gezegd vandaag een schudkaart. En het probleem met de verdwenen nepsneeuw heb ik opgelost met kleine witte sterretjes. Chantal had het dus goed geraden, tenminste het was een tip maar toen zaten ze er al in. Ik zag achteraf dat er wel iets meer sterretjes in hadden gemogen. Dit schudgedeelte plak je op je kaart, volgende keer eens proberen achter de kaart.

Ik heb de sketch van Mojo Monday gebruikt. De kaart gemaakt met allemaal nieuwe spulletjes. Al het papier is uit een blokje van MD Christmas Time, het plaatje is uit een knipvel van MD Tiny, de geschulpte cirkel van Snellbinders en alle stansjes van MD Christmas Village. En ik heb ook eens gebruik gemaakt van Tipp-ex zoals ik al zo vaak gezien heb.


52weeks to Christmas - schudkaart         Mojo Mondays - #437
Winter Wonderland - use sentiment          CHCC - use sentiment
CHCC2 - maart            Holly Jolly Christmas - getting sentiment
A snowflakes promise - #17      Sparkles Christmas - old fashioned

Tot mijn schande ben ik in mijn vorige post helemaal vergeten om Rimmie te bedanken voor de gewonnen kaartjes voor de Knotsgekke kaartendagen in Den Bosch. Dus bij deze super bedankt. Als het goed is ga ik op donderdag 31 maart samen met blodinnetje Nancy. Ik rij samen met mijn moeder en haar vriendin mee en spreek daar dan af met Nancy. 
Zo'n zin in, moet maar eens goed gaan bedenken wat er allemaal op het boodschappen-lijstje moet. Het verlanglijstje is in elk geval lang genoeg, haha, denk dat we dat allemaal wel kennen.


post signature

woensdag 2 maart 2016

Romantische corsage

Hoi,

Vandaag de kaart voor de Liftchallenge, ik heb er een beetje een romantische kaart met groen en roze van gemaakt. De leuke vlinder embossingmal heb ik gekregen en het mooie dp komt uit het blokje Craft Sensations "Lots of Roses". Op het witte lintje heb ik een roze sticker geplakt met gefeliciteerd. Het donkere roze lintje bestaat uit allemaal bloemetjes.

Liftchallenge - #101           Cute Card Thursday - florals
Cupcake Inspirations - roze           CCC Digi creations - let's get girly
Inky Chicks - ribbon        Hobby Vision - Happy birthday
AnMaCreatief - voorjaar        CuttleBug Mania - Welcome Spring

Gisteravond begonnen aan mijn schudkaart, was de eerste keer en ik vond het heel leuk om te doen. Wat minder leuk was, ik ging op zolder tussen de kerstspullen op zoek naar de zak nepsneeuw.  Ik weet zeker dat ik hem heb en niet gevonden. Dan maar wat anders verzinnen als schudmateriaal, wat het geworden is zien jullie morgen.

Materiaal:  embossingmal (merk onbekend) / de tak van MD LR112  / klimop PM10008

post signature