dinsdag 24 maart 2015

Vraagje??

Hoi,

Vandaag eigenlijk een vraagje waar iedereen eerlijk op mag antwoorden. Ik heb onderstaande kaart vorige maand voor mijn dochters verjaardag gemaakt. Ik wilde een scrapkaart achtig iets maken maar het resultaat was niet naar mijn zin. Wat ik zelf al zag was dat het plaatje van de hond niet mooi was, dit was uit een goedkoop uitdrukvel en dat is te zien. Maar wat is er nu eigenlijk wel en niet goed aan deze kaart. Ik weet dat iedereen een andere smaak heeft maar ik sta open voor ALLE opmerkingen. Misschien niet gebruikelijk om een kaartje op deze manier te laten beoordelen maar ik wil er van leren. Omdat ik vrij afgelegen woon is er in de buurt bijna nooit een hobbymiddag of beurs. 
Zo nu lekker aan de knutsel, is vanavond toch niks leuks op tv. Fijne avond.

                                                                      Groetjes Angélique

9 opmerkingen:

 1. Hoi Angelique,
  als ik je kaartje zo zie, denk ik ... wat bedoelt ze met het niet zo mooie plaatje maar ik denk dat je bedoelt dat de 3D niet mooi is, niemand zegt dat je die ook echt moet gebruiken he, je kan ook enkel het onderste plaatje zeg maar gebruiken, want dat vind ik wel een schatje. Ik probeer zelf meestal in 1 bepaalde kleur te blijven en dan te combineren met kraft of beige of wit ofzo. Ik vind je kaartje lekker fleurig maar ik denk dat wat je er zelf aan 'misziet' misschien de combinatie is, alles past bij elkaar, maar het zijn wel veel kleuren, als je achtergrondpapieer bvb blauw was geweest zoals de bloemen en dan de kaartbasis ook blauw of beige zoals het andere papier ? Ik probeer vaak veel te schuiven met papier enzo, je stijl van kaarten evolueert ook vind ik zelf, wat ik vroeger mooi en tof vond, vind ik daarom nu niet meer mooi en tof en inderdaad heeft iedereen een andere stijl, ik probeer ook rekening te houden met de persoon waarvoor ik het kaartje maak. Welke kleuren ziet die persoon bvb graag ? Maar nogmaals, ik vind het wel een leuk en fleurig kaartje, ik weet niet of dit is wat je zocht ?
  Geniet in ieder geval van je knutselavondje, dat blijft toch nog steeds het belangrijkste !
  Oh ja, ik lat me ook graag inspireren door een tijdschrift ... Mijn favoriete is cards only, jammer genoeg niet meer te krijgen, maar misschien vind je er nog wel ergens eentje of iemand van je volgers de hare wegdoen ...
  Groetjes
  Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een lange reactie ... stuur me even een mailtje ... margo_laeremans@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat is een beetje moeilijk om naar mijn echte mening te vragen...maar wat Margo uitgelegd heeft ...is heel goed....en daarom ga ik dat ook nog niet een keertje doen...wat ik echt niet mooi vind is het 3D plaatje....en inderdaad anders alleen het basiplaatje...
  En een goede raad.....Op pinterest zoeken....daar een keuze maken en dan kan je nog je eigen draai eraan geven...
  hopelijk heb je wat aan mijn mening...
  succes ermee!!!

  groetjes
  Rosina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is inderdaad heel persoonlijk, ik vind je kaartje qua vorm en kleur leuk maar het plaatje is ook niet mijn favoriet, je kunt de randen erg goed zien, misschien als je ze met een pergamano pen met ronde kogel aan de achterkant opbolt op een zachte ondergrond en ze met kit of 3d blokjes op elkaar plakt, je de randen niet zo goed ziet. Het is maar een tip en misschien heb je er wat aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je zegt het zelf al en de anderen ook maar het plaatje is echt niet mooi, het linker hondje gaat nog maar rechts ziet er heel vreemd uit! Ik weet precies welk papier je hebt gebruikt en de kleur blauw van je bloemetjes komt er ook in voor dus dat klopt perfect maar de mintkleur van de basiskaart zie ik nergens terug. De ruitjesstrook zou ik achterwege hebben gelaten en alleen de verticale strook echt van links naar rechts laten lopen (dus langer dan hij nu is) en dan is het een stuk rustiger en evenwichter naar mijn idee. Soms is minder beter dan veel maar de grootste boosdoener zijn hier echt de hondjes: je kunt nog beter even naar freebies/digis/kleurplaten googelen, verkleinen en iinkleuren en dan heb je een enig plaatje op je kaart!

  xx Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Angelqiue,
  wat leuk dat je zo open onze mening vraagt. Wat Margo schrijft is waar, ik gebruik de plaatjes bijna nooit als 3D, maar alleen het gehele plaatje.
  Wat een tip is voor als je nog niet zo lang scrapt: koop/betsel een blokje papier van een merk waarvan alles bij elkaar past. Helaas zijn de goedkopere blokjes daar niet zo geweldig in, soms heb je geluk.
  Ik weet nog toen ik mijn eerste dure blokje kocht ik het een genot vond dat ik zo alles kon combineren, zelfs bij avondlicht hoefde ik niet bang te zijn dat het de volgende dag lelijk zou staan.
  En als je kijkt naar de bloemen in het plaatje en de bloemen die jij erbij gedaan hebt: ik zou dat in dezelfde kleuren hebben gekozen voor een wat rustiger geheel.
  Ik kijk ook altijd goed bij anderen.
  Als je vragen hebt mail me gerust hoor: gerjanneke2@gmail.com
  Succes!!
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Op zich is er niets mis met je kaartje hoor, de vorm van het kaartje is erg leuk. Het 3D plaatje duidelijk wat minder, ik zou alleen de onderste gebruikt hebben, nu zijn de randjes zo duidelijk te zien. En idd zoals de anderen zeggen, de kleur van de basis kaart komt nergens terug, dus dat zorgt voor wat onrust. Maar misschien ligt het ook aan de foto, soms komen de kleuren daar niet mooi op over.
  Maar Annegide, ga vooral door!! Naarmate je meer kaartjes maakt en op het grote www. rondkijkt wordt je steeds handiger. Tenminste zo gaat dat bij mij. En , geloof me, ook bij ervaren kaartenmaaksters gaat echt niet elke kaart zoals ze zouden willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is een vrolijke kaart! Ik lees al de tips die ik je zou hebben gegeven, je hebt er vast wat aan. Erg leuk dat je dit doet, zo vaak is het alleen zeggen dat je het mooi vindt. En al doende leert men, dat zul je ook wel merken als je wat langer bezig bent met de hobby. Je gaat je eigen stijl ontwikkelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Angelique,
  Ik lees al die reactie's en tips hierboven daar hoef ik niets aan toe te voegen,maar je zult het wel merken dat je een eigen stijl ontwikkelt
  Er zijn altijd wel kaarten die je zelf niet zo geslaagd vindt. Al doende leert men.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje hebt achtergelaten, is altijd zo fijn om te lezen. Nog een fijne dag.
groetjes Angelique