vrijdag 18 september 2015

Eerste stempelkaart

Hoi,

Ik vind de liftchallenge altijd leuk om te doen maar stempelen had ik nog nooit gedaan. Ik had ooit wel eens een setje gekocht bij de Action en een zwart stempelkussen. Na wat proberen hadden de kuikentjes geen dikke pootjes of dikke kammetjes meer en leek het ergens op. Hoe vaak ik Hartelijk Gefeliciteerd ook opnieuw probeerde er bleven witte stukjes inzitten, toen ik de stempel van dichtbij bekeek zag ik dat het niet beter kon worden (waarschijnlijk de goedkope kwaliteit). Daarna de afbeeldingen ingekleurd met (hele oude) Bruynzeel aquarel kleurpotloden. Ik ga met het natte kwastje over het potlood en dan verf ik de afbeelding in maar heb geen idee of dit de goede manier is.

Liftchallenge - #challenge 91

Het ziet er een beetje uit of er een kleuter aan het kleuren is geweest maar ik vond het superleuk om te doen. Dacht dat stempelen niks voor mij was maar denk dat ik nog wel eens een poging waag. Alvast een heel goed weekend voor iedereen!!

Groetjes Angélique

25 opmerkingen:

  1. Is inderdaad best een leuk kaartje geworden Angelique. Wat je tekststempel betreft: het kan ook de bedoeling zijn om wat wit te hebben in het zwart, zie je bij sommige merkenstempels ook wel eens hoor, zo lijkt de tekst wat 'versleten', vintage. ..
    We moeten echt eens afspreken om eens samen een workshop te doen bij Elke in Antwerpen! Misschien voor het atelier van november/december? Is echt reuzetof!
    groetjes, en fijn weekend!
    Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het een geslaagde kaart !
    groeten Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een lieve en vrolijke kaart heb je ervan gemaakt, Angélique. Erg leuk gedaan zo!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel knap gedaan, heel leuk kaartje! De kuikentjes zijn ook erg schattig Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het ziet er leuk uit hoor, lief kaartje.
    Ik kleur met aquarel potloden zachtjes op het plaatje, niet te hard drukken en dan met een nat penseeltje uitwassen.
    Fijn weekend en groetjes
    Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtig kaartje Angelique!
    Groetjes Suzan

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hij is goed gelukt! ik vind het een heel leuk kaartje geworden.. aquarel potloden nog nooit geprobeerd ik wil binnen kort eens aquarel stiften proberen.. zelf kleur ik met derwent potloden.. en met terpentine en een doezelaar..ik vind kleuren heerlijk ontspannend. groetjes miranda k

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het is je toch perfect gelukt om een leuk liftkaartje te maken Angelique...ik heb ook geen ervaring met aquarelpotloden , ik heb Derwents Colorsoft, maar echt veel kleuren doe ik steeds minder...

    groetjes Rosina

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Vroeger was stempelen ook niks voor mij! Tegenwoordig doe ik het vaak. Al doende leer je toch? Jouw kaartje is superleuk met de schattige kuikentjes en het meissie! Dank je wel voor het meeliften!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het is je toch gelukt om een mooie lift te maken,
    knap als je nooit stempelt en inkleurt, ik weet hoe het moet, maar het is niet mijn ding en doe het nooit..heel mooi !!
    groetjes,
    Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik vind het echt super dat je dan toch meedoet! Idd de kwaliteit kan beter, maar prima om mee te starten toch? Kleuren kan op zoveel manieren....You Tube biedt dan echt een uitkomst. Ik vind je resultaat echt erg leuk, maar al helemaal omdat je er zoveel moeite voor hebt gedaan, top!
    Wie weet heb je het stempel virus te pakken ;-))
    Dank je wel voor het meedoen met de liftchallenge!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat ben je in het diepe gesprongen Angelique en het resultaat is een heel leuke liftkaart! Ik denk dat je met je potloden gewoon het plaatje moet inkleuren en er dan met een heel fijn vochtig kwastje over heen moet gaan en verder...............oefenen oefenen en nog eens oefenen, als je het tenminste leuk vind natuurlijk! Voor mij is inkleuren bijna het leukste van het kaarten maken, zo'n heerlijk ontspannend werkje. Stempelen is idd niet eenvoudig, ik krijg teksten ook zelden super strak op mijn kaartje maar dat ligt denk ik ook wel aan de kwaliteit van de stempel en het papier.
    Fijn weekend en veel succes en plezier met oefenen!!

    xx Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Voor de eerste keer is dat al een goed begin en pas op : het is verslavend , maar wel heel ontspannend !
    Ik kleur graag met copic stiften . Naar Elke gaan voor een workshop ik geen slecht idee , dan heb je het zo onder de knie . Liefs ☆ Sarah ☆

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hallo Angelique,

    Het is een super leuk en lief kaartje geworden.Een heel fijn weekend.

    Groetjes,Sylvia.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Leuke kaart Angelique, leuk dat je ook aan het kleuren bent geslagen, ga zo door.
    Lieve groetjes,Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hoi Angelique wat heb je de kaart super leuk gelift! Het inkleuren is je ook goed afgegaan ;) Inkleuren is heel moeilijk. Je moet er veel tijd en geduld insteken en laag over laag werken. Als je nieuwe stempels koopt moet je ze altijd eve schoonmaken met een vochtig doekje. Als je dan stempelt geven zij een mooie afdruk :) Dit keer lag het aan de stempel zelf las ik, maar misschien was het de bedoeling van de maker om er witte stukjes in te tonen? Verder is het belangrijk om goede stempelinkt te gebruiken. Voor het inkleuren is Memento het beste omdat deze niet uitveegt met het inkleuren ;) Voor teksten is StazOn perfect! Ik kleur zelf met Derwent Coloursoft en met Promarkers dus ik kan je niet adviseren over Aquarelpotloden. Ohja nog een tip hihi ;) Het papier is ook heel belangrijk! Als je kleurt met Aquarelpotloden heb je daar speciaal aquarelpapier voor nodig. Ook voor andere inkleur technieken heb je speciaal papier. Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt :)
    Groetjes Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Super leuk kaartje mooi ingekleurd en dat voor de eerste keer!!
    Groetjes Jose

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Nou dat ziet er toch prachtig uit.
    Zo voor de eerste keer!!
    Ik heb me ook eens aan het kleuren gewaagd en het nog best lastig om het zo mooi te krijgen als je wel eens ziet .

    Lieve groet Giny

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Je kaartje is erg schattig Angélique ! Heel goed gedaan hoor !
    Groetjes
    Margo

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hoi Anqelique,

    Je kaartje is heel schattig. En kleuren, voor je het weet is het een verslaving. Ik kleur ook heel graag. Ik kleur met copics het liefste.

    grtjs
    Claudia

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Leuke kaart hoor, zelf vind je 'm niet geweldig maar eens moet de eerste keer zijn en het is leuk om verschillende technieken uit te proberen. Ik kleur met Derwent potloden en doezelaars en met Distress markers en water op aquarel papier en vindt beiden leuk om te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Oh stempelen is zo leuk om te doen. Ik ruik een nieuwe verslaving haha.
    Chantal geeft je een heel mooi advies.

    Groetjes Jane

    BeantwoordenVerwijderen
  23. wat een schattig kaartje leuke stempel heb je gebruikt
    groetjes ellen

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje hebt achtergelaten, is altijd zo fijn om te lezen. Nog een fijne dag.
groetjes Angelique