woensdag 27 september 2017

KKT 9e schakel

Hoi,

Maandag aan de slag gegaan voor het KKT van Martina. Wil je alle dames zien die vandaag meedoen, kijk dan even op haar blog daar staan alle deelnemers. 
Ook voor deze kaart wilde ik ongebruikte spulletjes uit de kast halen. Op de beurs had ik gewerkt met Te Gekke Krijtjes wat ik erg leuk vond, ik had nog krijtjes in de kast liggen die ik tevoorschijn haalde. De sticker van de dolfijn is net als de krijtjes van de Action.  Hoe ik ook m'n best deed, het resultaat werd toch niet wat ik ervan verwachtte maar laat hem toch maar even zien. Bovenaan druppeltjes 3D pearl maar persoonlijk vind ik dit niet lekker werken.


Ik had Nancy geschreven waar ik mee bezig was en zij opperde dat ze misschien werkten zoals PanPastels. Kent iemand de krijtjes van de Action en hoe werk jij ermee? Ik ben hetzelfde te werk gegaan als met de Te Gekke Krijtjes dus met geurloze terpentine maar denk niet dat dat de goede manier is.


Morgen ben ik er weer met de kaartjes die ik vorige week op de workshop maakte. Tot morgen.


post signature

35 opmerkingen:

 1. Je bent veel te streng voor jezelf Angelique, ik vind het een heel leuke kaart geworden!
  Ik heb geen ervaring met die krijtjes dus kan je helaas niet wijzer maken!

  xx Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kaart ziet er wel mooi uit.
  Volgens mij kan je pastel gewoon uitvegen met je vingers of een doezelaar. zonder terpentine. Hoe meer lagen je erop doet des te makkelijk het uitvegen gaat.....tenminste zo doe ik het af en toe met de achtergronden. Misschien op youtube kijken op 'pastel'?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het een heel mooie kaart, Angelique. Gelukkig laat je m zien. Leuk idee, die dolfijn!
  Ik weet niet hoe de krijtjes van de Action werken, ik weet dat te gekke krijtjes met bijenwas zijn gemaakt, misschien maakt dat het verschil?
  Groetjes,
  Jantine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Angelique,
  ik vind je kaartje heel mooi en geslaagd. ik gebruik deze krijtjes ook, ik stempel met Versamark, dan schraap ik de krijtjes af met een mesje en wrijf voorzichtig de kleurtjes met mijn vinger open, niet teveel de kleuren door mekaar wrijven want dan wordt alles bruin, maar als je bijvoorbeeld met een bloem werkt en je geel open wrijft en daarnaast met je vinger op je rood blijft, het geeft een heel mooi effect en nadien fixeer ik de kaart met haarlak. Alvast groetjes, laurette

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Angelique. Mooi met die springende dolfijn. Wij hebben de krijtjes ook.
  Maar voor kaartjes gebruik ik ze niet omdat ze blijven afgeven. Ze zijn leuk om mee te tekenen en te vegen gewoon droog en zo kleurenmengelingen te maken. Als je werk klaar is moet je dat dan fixeren of in een kader hangen. ( zoals echte kunstenaars )
  Ik gebruikte ze wel 1 keer voor op een kaart en dat ga ik meer doen ( ik was ze even vergeten ) door een achtergrond te maken en daarop vellum te leggen. Zo kan het niet afgeven en het geeft een mooi zacht effect.
  Hopelijk ben je wat met deze tip! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vind het toch een erg leuke kaart geworden, Angelique!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toch een leuke kaart Angelique. Ik ken die pastel krijtjes niet van Action, zo te lezen uit reacties van anderen geven ze nogal af. Maar met hun tips moet het vast wel lukken.
  Groetjes,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je kaart vind ik wel heel leuk Angelique. Mooi met die vrolijke dolfijn.
  De krijtjes van de A. gebruik ik inderdaad net als de panpastels én omdat ze in staafvorm zijn kun je er ook mee kleuren. Wel fixeren met fixatief of haarlak ander blijft het afgeven. Voor de prijs is het zeker leuk spul.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke kaart, wat een mooie kleuren heb je gemaakt met de krijtjes.
  Groetjes van Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Toch een leuk kaartje hoor.
  Ik heb de krijtjes ook. 1x gebruikt en ik was net als jij niet onder de indruk.
  Zal het nog eens proberen 😊
  Lieve groetjes Crealientje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke kaart met die vrolijk springende dolfijn, Angelique.
  xxx Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk kaartje toch hoor ook al is het niet geworden wat jij ervan verwachte.
  Groetjes Veerle

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Grijze olifanten en muizen heb ik al voorbij zien komen, maar een dolfijn nog niet. Die is natuurlijk ook grijs :-) Gave kaart, de golven zijn leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Vreemd hoe sommige mensen blijkbaar ineens uit je leeslijst verdwijnen en er dan later zomaar weer in tevoorschijn komen. Ik heb een rijtje berichten van je gemist.....
  Je kaart met de dolfijn is erg leuk. Vind dat je het heel mooi hebt gedaan met de krijtjes. Ik heb ze ook en kleur er wel eens kaartjes mee. Gebruik er alleen geen terpentine bij. En inderdaad.....na afloop wel even fixeren.
  Groetjes van Henriët

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een prachtig KKT kaartje Angelique!
  Ik heb geen ervaring et de krijtjes.
  Ik kan vandaag mijn kaartje niet linken en ook geen reacties bekijken. Ook kan niet iedereen bij mij reageren.....wat het probleem is weet ik niet........maar ik baal er behoorlijk van!
  Groetjes Diny

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind je kaart heel mooi geworden.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb geen ervaring met de krijtjes, en kan je dus ook geen tip geven. Maar jou kaartje vind ik heel leuk geworden. De golven lijken net echt.
  Groetjes, Eri

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik heb geen ervaring met krijtje, maar ik vind je kaart erg mooi zo.
  Lieve groetjes Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 19. onderstaand de link waar ik gewerkt heb met pastelpotloden, de krijtjes geven hetzelfde effect

  http://kaartenvanzolder.blogspot.nl/2013/09/panpastel-zelf-maken-en-stempelen-met.html

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ik vind je kaart wel heel mooi geworden hoor Angelique, mooie kleurschakeringen voor zee en lucht en de dolfijn is ook tof gedaan!
  fijne avond
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuke kaart heb je gemaakt, helaas zal deze blijven afgeven of je moet hem fixeren met "vernis" ook te koop bij de action maar gewone haarlak voldoet ook.
  Mijn eerste werk op de cursus bij Johnny Beerens moest met pastelkrijt, inkleuren met krijt en uitvegen met een doekje of je vinger, soms met een kwast. wasco en te gekke krijtjes bevatten was of olie, heel ander materiaal dus

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Angelique
  Ik heb geen ervaring met krijtjes, wel met de pearl pen en probeer eens om op een apart papiertje druppels te doen en dan aan de onderkant van het papier tikken dan zie je hoe mooi de drupels worden...even oefenen dus! Je kaart vind ik lekker vrolijke en DOLFIJN!
  xx Gerie

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik vind je kaartje heel leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Heel leuke kaart! En nee, ik ken die krijtjes helemaal niet! Heb ze nog niet zien liggen, of is het al wat ouder? De dolfijn is heel mooi! Sticker zei je? Ook niet gezien....
  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hey Angelique,

  Je bent misschien niet helemaal tevreden maar jouw kaartje is toch wel leuk hoor, zeker de golven... zijn super geslaagd!

  Liefs,
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hoi Angelique, niet je zelf ieder keer naar beneden praten. Niks fout met je creatie. Best tof dat je de soft pastels op een alternatieve manier gebruiken.

  kort uitleg: Soft Pastels is eigenlijk niks anders als chalk gemengd met klei. De chalk draagt de pigment en de klei houd dit in staaf vorm. Normaal gesproken wordt die droog gebruiken met veel technieken, waaronder verdoezelen en stippelen. Je krijgt de beste resultaat met opbouwen van laagjes. Bij deze technieken moet je de creatie fixeren met een vloeistof zodat dit bovenlaag in klei veranderd. Dit kan met een echt fijne vernevelaar en water, haarspray of een pastel fixatief.

  Je kunt de pastels ook nat gebruikt. Meestal, afhangend van de merk, is dit dan niet nodig te fixeren. Je krijgt een speciale olie wat je dit nat maken om een olieverf basis te creëren wat sneller droogt dan olieverf zelf. Maar je kunt dit ook in water deppen en zo krijt je wat heldere kleuren. Deze kan je met een penseel bewerkt. Met water droogt die wel erg snel.

  De Action Van Eyk set is goed te gebruiken. Alleen de pigment inhoud is niet zo veel. Dat betekend dat de kleuren niet echt tot zijn recht komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Het is me gisteren niet gelukt om een berichtje achter te laten. Leuk kaartje is het geworden.
  groetjes
  Els

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Super gaaf gedaan....top!
  Liefs Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik loop ook een dag achter met mijn berichten, druk, druk... Je kaartje is gaaf geworden! Leuk is die dolfijn!! Fijne dag verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Misschien ben je zelf niet helemaal tevreden, maar het is toch een leuk kaartje hoor! De Te Gekke Krijtjes zijn op basis van bijenwas, je werkt met geurloze terpentine en het geeft niet af. Deze krijtjes geven wel af, je kunt er gewoon rechtstreeks mee op je papier kleuren en moet je altijd fixeren met een spray. Een heel ander medium dus. Lekker veel mee gaan kleuren en oefenen dan zul je zien dat je nog mooiere resultaten gaat behalen, groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 31. leuk kaartje is het geworden ! misschien gewoon met water proberen ?
  in ieder geval, reuzeleuk dat je weer mee was met het kleurenkaartenteam !
  grtjs,martina
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Een mooie kaart met de KKT kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje hebt achtergelaten, is altijd zo fijn om te lezen. Nog een fijne dag.
groetjes Angelique